Várható időjárás kedd estig

Napsugár

Budapest, 2019. június 3., hétfő (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában
—————————

A Brit-szigetektől északra, valamint Oroszország északnyugati része fölött egy-egy ciklon örvénylik. A ciklonok területén és a hozzájuk tartozó frontok mentén erősen felhős az ég, és több helyen fordul elő eső, záporeső. Sekély ciklonális mező található kontinensünk délkeleti részén, emiatt arrafelé a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, és elszórtan záporok, zivatarok alakulnak ki. Szárazföldünk más tájainak időjárását anticiklon határozza meg, a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet Észak-Európában általában 8 és 15 fok között változik. Európa nagy részén melegebb van, a keleti, délkeleti vidékeken többnyire 18 és 28, Nyugat-, Délnyugat-Európában, valamint a Fekete- és a Kaszpi-tenger között a Kaukázustól északra sokfelé 30, 35 fok között alakul a csúcshőmérséklet, sőt néhol 37, 38 fokot is mérnek. Kedd estig a Kárpát-medence időjárásában lényeges változás nem várható, a több-kevesebb napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, és főként a délutáni, esti órákban záporok, zivatarok alakulnak ki.

Várható időjárás kedd estig
—————————

Eleinte még a gomolyfelhőkből elszórtan, – főként délkeleten, keleten – alakul ki zápor, zivatar, majd éjszaka derült és erősebben felhős tájak egyaránt lesznek, és egyre kevesebb helyen lehet zápor, zivatar. Kedden a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, többfelé alakul ki zápor, zivatar. Az északkeleti szél több helyen megélénkül, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 24 és 29 fok között alakul.

kf \ bBAB \ bzt

MTI 2019. június 3., hétfő 15:46

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →