Időjárás előrejelzés az ország területére szombat estig

Tócsa

Budapest, 2019. június 21., péntek (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-

A Skandináv-félszigettől nyugatra ciklon örvénylik, emiatt arrafelé, valamint a hozzá tartozó frontok mentén erősen felhős az ég, és szórványosan fordul elő eső, záporeső. Szárazföldünk más részeinek időjárását jellegtelen nyomási mező alakítja, a változó nedvességtartalmú, labilis légállapotú levegő hatására sok helyen erősen megnövekednek a gomolyfelhők, és záporok, zivatarok alakulnak ki. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi és nyugati részén általában 15 és 26 fok között változik, csak Izlandon van pár fokkal hűvösebb. Európa nagy részén meleg van, a délutáni órákra többnyire 28 és 33 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Kaszpi-tengertől nyugatra 35, 38 fok is előfordul. Szombat estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is jellegtelen nyomási mező határozza meg, folytatódik a nyári meleg záporokkal, zivatarokkal.

Előrejelzés az ország területére szombat estig:
———————————————–

Éjszaka kevés helyen valószínű zápor, zivatar, majd szombaton ismét erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Többfelé várható zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső, és késő délutántól pedig délnyugaton, nyugaton heves zivatarok is kialakulhatnak. Éjszaka többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, de szombaton északon az északkeleti szél megélénkül. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 26 és 31 fok között alakul.

kf \ bBAB \ gkp

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →