Holnapi időjárás előrejelzés

Napsütés

Budapest, 2019. június 24., hétfő (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-
Kontinensünk nyugati partvidékén ciklon örvénylik, emiatt a Brit-szigetek, Franciaország, valamint a Pireneusi-félsziget fölött erősen felhős az ég, és az ott húzódó hullámzó frontrendszer mentén több helyen esik az eső, záporeső. Szintén ciklon található Északkelet-Európa fölött, így ott is sok a felhő, de csak néhol alakul ki csapadék. Ugyanakkor a Skandináv-félsziget fölött anticiklon helyezkedik el, amely Európa középső és déli területeinek időjárását is meghatározza. Területén a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés, de a Kárpát-medencétől kissé délkeletre található magassági hidegörvény hatására délkeleten gomolyfelhők képződnek, és záporok, zivatarok alakulnak ki. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi vidékén 15 és 20, délebbre 25 és 35 fok között változik, sőt a Pireneusi- és a Balkán-félsziget déli tájain 35, 37, a Kaszpi-tengertől nyugatra 38, 40 fokot is mérnek. Kedd estig a Kárpát-medence fölé a fent említett anticiklon peremén eleinte még váltakozó nedvességtartalmú, majd egyre szárazabb, kissé melegebb léghullámok érkeznek.

Előrejelzés az ország területére kedd estig:
——————————————–
Hétfőn gomoly- és fátyolfelhők is lesznek, északnyugaton néhol, másutt szórványosan valószínű zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás is lehet. Éjszaka mindenütt csökken a felhőzet, egyre kevesebb helyen várható csapadék. Kedden túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk, a kevés gomolyfelhőből inkább csak nyugaton, délnyugaton fordulhat elő zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél megélénkül, hétfőn elsősorban a Zemplén térségében meg is erősödhet. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 29 és 33 fok között várható.

kf \ bil \ gkp

MTI 2019. június 24., hétfő 15:46

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →