Sikeres volt a Beach Sports Festival

Röplabda

Budapest, 2019. június 24., hétfő (MTI) – Több mint 40 sportág kétezer versenyzője és sok érdeklődő vett részt a hétvégén a nyár legnagyobb sportfesztiválján a Lupa Beachen. A Beach Sports Festival (BSF2019) keretében a strandsportágak országos és regionális bajnokságait is megrendezték.

A rendezvényen a hagyományosan zárt terekhez kötött sportok ez alkalomra kiírt versenyeit is lebonyolították, valamint jelentős szerepet kaptak a harcművészetek és a szellemi sportok is – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
A fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendő számítógépes játékok strandra-hozatalával, az e-sportoló játékosok fizikai sportokba vonásával a középiskolai e-sport triatlon országos bajnokság döntője fontos része lett a programnak.
“Magyarországon még nem rendeztek a mostanihoz hasonló fesztivált. A versenyeken túl látványos bemutatókat láthattunk, például a jégkorongozó aranygeneráció tagjai, valamint kajak-kenu, vízilabda olimpiai és világbajnokaink vegyes csapatai küzdöttek egymással sárkányhajó versenyen”- mondta Bóné Zoltán, a Beach Sports Festival versenyigazgatója. “Nagy támogatást ad a hagyományteremtő szándékkal kezdett versenysorozaton résztvevő szövetségektől és sok versenyzőtől kapott pozitív visszajelzések nagy száma. Ezúton is köszönjük a résztvevő sportágak képviselőinek, támogatóknak, közöttük kiemelten a Honvédelmi Sportszövetségnek, hogy hozzájárultak a rendezvény sikeréhez” – tette hozzá.
Érdekes színfoltja volt a nyári sportbajnokságoknak a Kolumbia nagykövetségével együttműködve szervezett salsa táncest, melyen hat ország nagykövete és diplomatái tanulták meg a dél-amerikai tánc alaplépéseit. Az estet megelőzően Bóné Zoltán Belgium, Japán, Kolumbia, Libanon, Marokkó, Mexikó nagyköveteinek, valamint további nagykövetségek diplomatáinak tartott tájékoztatót a szeptember 13-15-én Budapesten megrendezendő World Urban Games multisport rendezvényről, egyben felkérte őket, hogy népszerűsítsék a versenyt hazájukban, hogy minél több sportoló részt vehessen az eseményen.

sgr \ sag

MTI 2019. június 24., hétfő 8:39

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →