Kedden is habos gomolyfelhőkben gyönyörködhetünk

Gomoly

Budapest, 2019. július 15., hétfő (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-

Annak ellenére, hogy ciklonok mindössze a kontinens peremvidékein – Írországtól nyugatra és a Kelet-európai-síkságon örvénylenek, igazán nyári meleg mégis mindössze csak a mediterrán térségben van. Mindössze a Bordeaux-Milánó-Athén vonaltól délre emelkedik napközben 30 fok fölé, és ezen a területen belül is csak kevés helyen 35 fok köré a hőmérséklet a sok napsütés hatására. Európa középső területei fölé ugyanis északias áramlással hűvösebb levegő áramlik, így másutt 20 fok körüli, vagy kevéssel 20 fok feletti maximumok jellemzőek, bár Stockholm környékén 26 fokot mérnek. A légtömegek határain azonban több helyen is, így az Alpok környékén és Kelet-, Délkelet-Európában több helyen alakulnak ki záporok, zivatarok felhőszakadás kíséretében. Kedd estig hazánk időjárásában annak ellenére nem várható érdemi változás, hogy észak felől gyenge hidegfront érkezik, bár ez várhatóan az Északi-Kárpátokon jórészt fel is oszlik.

Előrejelzés az ország területére kedd estig:
——————————————–

Hétfőn és kedden is gomolyfelhős, napos időre számíthatunk az ország döntő részén csapadék nélkül. Hétfőn azonban a középső és délnyugati megyékben, kedden pedig az északi megyesávban több lehet a gomolyfelhő, és ezeken a tájakon néhol futó zápor is előfordulhat, sőt hétfőn a Dráva mentén egy-egy zivatar sem teljesen kizárt. Az északi, északnyugati szelet napközben élénk széllökések kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 14 fok között várható, de a szélvédett északi völgyekben, és az Alföld hidegre érzékeny helyein 4, 8 fok is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 25 és 29 fok között valószínű.

kf \ bBAB \ bdó

MTI 2019. július 15., hétfő 15:55

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →