Látványos habos felhők érkeznek, csütörtökön csapadék is várható

Felhős égbolt

Budapest, 2019. július 17., szerda (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-

Európa időjárására az úgynevezett bárikus mocsárhelyzet a jellemző. Ez azt jelenti, hogy nincsenek markáns időjárási képződmények, alapvetően helyi hatások alakítják az időjárást. Frontális, nagy területi kiterjedésű és mennyiségű csapadék nincs, inkább lokális záporok, zivatarok alakulnak ki. Egyedül Fehéroroszország és a balti országok térségében lehet frontot analizálni a kontinens felett, ott többfelé esik az eső. Változékonyabb időjárás és ciklontevékenység csak az óceán felett van, az ott húzódó front felhőzete már elérte az ír partokat. A csúcshőmérséklet az Alpok és az Tátra vonulatától északra csak kevés helyen haladja meg a 20 fokot, ettől délre 25, 30 fok a jellemző, de Dél-Franciaországban és az Ibériai-félszigeten 35 foknál is melegebbet mérnek. Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé melegebb, nedvesebb és labilis állapotú légtömeg érkezik, ami kedvezőbb feltételeket biztosít záporok, zivatarok kialakulásához.

Előrejelzés az ország területére csütörtök estig:
————————————————-

Szerdán napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, csapadék nélkül. Estétől nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és reggelig a Dunántúlon záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Csütörtökön már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. A hevesebbek a Dunántúlon várhatók, ott több alkalommal is lehet csapadék. Az északnyugati szelet szerdán az ország középső harmadában olykor erős széllökések kísérik, majd mérséklődik a légmozgás, éjszaka és csütörtökön csak zivatarokban lehet erős vagy viharos a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10, 17 fok között alakul, de az északi völgyekben néhol 8, 9 fok is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 24, 29 fok között valószínű.

kf \ bBAB \ gkp

MTI 2019. július 17., szerda 15:33

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →