Falánk a macskád? Pedig ez csak a genetika!

Macska nyelv

Gyakran úgy érzed, hogy a macskád nagyon falánk, mivel szinte egészben habzsolja fel az elé tett falatokat?

Pedig lehet, hogy a te macskád nem is falánk, egyszerűen genetikai sajátosságainak az áldozata.
A macskafélék ragadozók, éles fogakkal és erős karmokkal rendelkeznek, állkapocs izmaik nagyon erősek, nagyszerű tépőfogakkal vannak felvértezve, így egy-egy erős harapással pillanatok alatt tudnak végezni az áldozatukkal, egy torokharapás és a préda már meg is fulladt.

Az evolúció során a koponyájuk kifejezetten a zsákmány megölésére alakult ki. A szájukat nagyon nagyra tudják nyitni, viszont az állkapcsuk nagy mértékű kötöttsége miatt azt csak fel és le tudják mozgatni, így nem tudják a táplálékot a fogaikkal megőrölni. Ezért van az, hogy az ételből letépnek egy darabot és egészben nyelik le.

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →