Tudtad-e, hogy a lukas tollkupak életet menthet?

Golyóstollak

Hétköznapi használati tárgyaink tele vannak olyan rejtett funkciókkal, amelyekről csak nagyon kevesen tudják, hogy valójában milyen célt szolgálnak. Egy ilyen funkció az autók műszerfalán látható üzemanyagszint jelzője melletti benzinkút ikon.

Az ikon mellett bal, vagy jobb oldalon van egy kis nyilacska, amely azt hivatott mutatni, hogy az autó melyik oldalán található a tanksapka, így elkerülhető az, hogy a benzinkúton, a töltőállomás rossz oldalára parkoljon a sofőr. Ez egy hasznos funkció.

A golyóstollak műanyag kupakján látható apró kis lukacska azonban nem csak hasznos, de életmentő is lehet. Funkciója, hogy a kupak véletlenszerű lenyelése esetén is biztosítson, egy, a szabad légzéshez elegendő kis nyílást addig is, amíg a kupaktól a pórul járt személynek sikerül megszabadulnia.

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →