Pénteken országszerte napos idő várható

Nepnyugta

Időjárási helyzet Európában
—————————
A Baltikum térségében örvénylik az a ciklon, amelynek hullámzó frontrendszere meghatározza Közép-Európa időjárását; környezetében általában sok a felhő, és több helyen fordul elő zápor, zivatar. A front előoldalán dél felől meleg levegő érkezik a szárazföld középső és délkeleti vidékei fölé, emiatt arrafelé általában 29 és 34 fok közé melegszik fel délutánra a levegő. Ennél melegebb kontinensünkön csak néhol a Földközi-tenger környékén fordul elő. Északon, északnyugaton hűvösebb az idő, többnyire 17 és 25 fok között alakulnak a csúcsértékek, de Skandinávia északi részein helyenként a 10 fokot sem éri el a hőmérséklet a délutáni órákban. Az átvonult hidegfront mögött kezdetben változó nedvességtartalmú, majd pénteken már szárazabb léghullámok érkeznek a Kárpát-medence fölé.

Várható időjárás az ország területén péntek estig
————————————————–
Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett továbbra is főként északon maradhat vastagabb a felhőzet, és fordulhat még elő kisebb eső, zápor, északkeleten zivatar is. Estétől egyre inkább az ország délnyugati felén valószínű szórványosan zápor, zivatar, utóbbi főként a Dél-Dunántúlon. Éjszaka északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, és pénteken már országszerte napos idő várható kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. A nyugati szél péntek napközben helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 27 és 32 fok között alakul.

kf \ bil \ gkp

MTI 2019. augusztus 8., csütörtök 15:24

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →