Barna kontra fehér cukor – most akkor melyik a jobb?

Cukor

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy a barna cukor az egészségesebb. A barna cukor bolti ára háromszorosa a fehér cukorénak.

De mi az oka ennek az óriási árkülönbségnek?

A választ egyetlen szó: marketing. Nagyszerű reklámfogásokkal elhitették az emberekkel, hogy a barna cukor sokkal egészségesebb.
A kétféle cukor között a tetemes árkülönbségen kívül határozott eltérés a színük. A barna cukorban 5-10 százaléknyi melasz van, ettől olyan amilyen a színe, íze és az állaga is.

Mi az a melasz?

A cukorgyártás melléktermékét hívjuk így.
A barna cukor lényege, hogy ebből a melaszból kevernek bele a már megtisztított cukorba. Ennek hatására a barna cukorban egy kicsit kevesebb lesz a cukor és így a kalória is. Viszont ez csak elenyésző 3-4 százalékot tesz ki.
Tehát gyakorlatilag a barna cukor nem sokban különbözik fehér társától.

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →