Tudtad honnan származik a karaoke?

Mikrofon

A „karaoke” szó két japán szó összetételéből származik. A „kara” a „karappo” szó rövidítése, ami azt jelenti, hogy üres és az „oke” az „okesutura” vagyis zenekar szóból rövidült.

Tehát a karaoke „üres zenekar”-t jelent. A karaoke dalok, csak „üres” zenei alapok, énekhang nélkül. Azt a vendégeknek kell „felénekelni”.
Egy japán snack bárból származik, ahol a meghívott fellépő nem jött el, így a tulajdonos kitalálta, hogy a vendégeket kéri meg az éneklésre.
Szerte a világban nyílnak karaoke bárok, kedvenc szórakozási lehetőségként, de a karaoke népszerű a baráti összejöveteleken, sőt már esküvőkön is.
Az amatőr énekeseket a monitoron futó szöveg segíti az éneklésben, oly módon, hogy az éppen soron következő szó vagy szótag pirossal jelenik meg a szövegrészben. Természetesen ezt nem olyan könnyű követni, és sokszor ez adja meg a játék hangulatát és a derültség alapját a társaságban.

 

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →