Tudtad-e, hogy Mickey egér „papája” az Oscar-bajnok?

Mickey egér

Minden évben hatalmas érdeklődés övezi a világ egyik legrangosabb filmművészeti díjának, az Oscarnak az átadását.

Számtalan érdekes, izgalmas alkotás juthat eszünkbe az elmúlt kilencven évből: a Titanic, a Gyűrűk Ura vagy akár a Forrest Gump; és olyan rendezők, mint Martin Scorsese, Woody Allen vagy Steven Spielberg. Ki gondolná, hogy a legtöbb Oscar díjat mégsem ők, hanem a Micimackót, Bambit, Pinokkiót rajzfilmre álmodó Walt Disney gyűjtötte be, akit 59 alkalommal jelöltek a rangos díjra és huszonkétszer el is nyerte azt? Aranyos jelenet volt, amikor az 1939-es díjkiosztón A Hófehérke és a hét törpe megalkotásáért egy nagy és hét kicsi szobrocskát vehetett át. A Disneylandet létrehozó Walt a gyerekek körében biztosan a legnépszerűbb Oscar díjas, és saját “csemetéje”, az 1928-ban életre kelt Mickey egér is büszke rá!

 

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →