Holnap záporok és zivatarok is előfodulhatnak

Gomolyfelhő

Időjárási helyzet Európában:
—————————-
Északnyugat-Európában többközéppontú alacsonynyomású légköri képződmény helyezkedik el, amelynek frontjai egyrészt a Brit-szigetek északi részét, másrészt pedig a Skandináv-félszigetet érintik. Az említett tájakon emiatt felhősebb az idő, és helyenként eső, záporeső is előfordul. Ennél markánsabb front húzódik kontinensünk keleti részén. A front meghozta a felfrissülést a Kelet-európai-síkság nagy része fölé, így például Fehéroroszországban, illetve Ukrajna nyugati felében is a korábbi 30, 32 fokos csúcsértékekhez képest már csupán 22, 23 fok körüli maximumok fordulnak elő. Délkelet-Európában, illetve a Mediterráneum nagy részén eközben még továbbra is tart a hőség, a zavartalan napsütés mellett jobbára 30, 34 fok közé melegszik fel a levegő. Szintén nyugodt az időjárás az északkelet-délnyugat irányban elterülő anticiklon mentén, azonban peremtájain helyenként zápor, zivatar is előfordul. A Kárpát-medence az említett anticiklonnak a déli peremén helyezkedik el, de közben délnyugat felől egyre jobban megközelít minket egy magassági hidegörvény.

Várható időjárás az ország területére szombat estig:

A fátyolfelhők mellett általában kevés gomolyfelhőre készülhetünk, de pénteken főként északnyugaton, szombaton nyugaton, délnyugaton több lehet a felhő. Pénteken elsősorban az északnyugati megyékben és az Északi-középhegység térségében, míg éjszaka már inkább a Dunántúlon alakulhat ki záporeső, zivatar. Szombat napközben szórványosan, legkisebb eséllyel északkeleten fordulhat elő zápor, zivatar. Az északkeleti, keleti szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára 14 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 27 és 33 fok között valószínű.

kf \ bil \ gkp

MTI 2019. augusztus 23., péntek 15:53

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →