Reggel mérsékelt légmozgásra, fátyol- és gomolyfelhőkre ébredünk

Gomolyfelhő

Időjárási helyzet Európában
—————————

Lengyelország északi része fölött ciklon örvénylik, emiatt arrafelé, valamint a Skandináv-félsziget nagy részén erősen felhős az ég, és a frontok mentén több helyen esik az eső, záporeső. Sekély ciklon alakítja az időjárást Nyugat-, Délnyugat-Európában, így Franciaország déli területén és a Földközi-tenger nyugati medencéjében is erőteljes a gomolyfelhő-képződés, záporok, zivatarok alakulnak ki. Nyugodtabb az idő délen és keleten, ahol anticiklonális hatások érvényesülnek, ott a hajnali pára- és ködfoltok feloszlása után sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi és nyugati vidékén 11 és 20, keleten és délen pedig többnyire 25 és 32 fok között változik, sőt Spanyolország déli tájain a délutáni órákra néhol 34 fokig melegszik fel a levegő. Szerda estig a Kárpát-medence fölé többnyire száraz, kissé melegebb levegő áramlik, erősödik a nappali felmelegedés.

Várható időjárás az ország területén szerda estig
————————————————-

A napsütés mellett kedden általában kevés, szerdán több fátyol- és gomolyfelhőre számíthatunk. Csapadék nem várható. Éjszaka a többnyire derült ég alatt helyenként pára-, illetve ködfoltok képződnek, amelyek reggel feloszlanak. Nagyrészt mérsékelt marad a légmozgás, a Kisalföldön kedden délután lehet helyenként élénk a déli, délkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 13 fok között valószínű, de a hidegre hajlamos területeken kissé hűvösebb is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 23 és 28 fok között alakul.

kf \ bBAB \ bzt

MTI 2019. szeptember 10., kedd 16:18

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →