Tudtad-e, hogy egy bunkó vagy?

Billentyűzet

Persze, a fenti kijelentés nem feltétlenül igaz, legalább is azokra, akik sosem keverednek vitába másokkal a közösségi oldalakon.

Azonban tény, hogy pszichológiai kutatások kimutatták, online térben az emberek sokkal szókimondóbbak, sokkal könnyebben ítélkeznek, és sokkal hamarabb dörgölnek vitapartnereik orra alá sértéseket, mint az igazi életben, hús-vér embertársaikkal tennék mindezt.

Ennek oka nagyon egyszerű. Az emberek általában nem szeretik mások szenvedését látni. Ezért egy élő, valós vitapartnerrel szemben általában nem olyan könnyen lépnek fel bántóan, nem sértegetik, és nem mennek el tettlegességig, mert tudat alatt érzik, hogy a másik fél szenvedését látva, ők maguk fogják kellemetlenül érezni magukat.

Online térben tehát – és ez tény – kicsit mindenki bunkó, mindenki felelőtlenebb, mint az életben.

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>