Csütörtökön ismét szél lesz, éjszaka több helyen talajmenti fagy is előfordulhat

Napsütés

Időjárási helyzet Európában:
—————————-
A Brit-szigetek fölött markáns anticiklont figyelhetünk meg, a Kelet-európai-síkság fölött pedig többközéppontú ciklon örvénylik. Hatásukra a kontinens nagyobb része fölé már hideg levegő áramlik, így mindössze a Bordeaux-Milánó-Belgrád vonaltól délre emelkedik már csak kevéssel 30 fok fölé délutánonként a hőmérséklet, ettől északra inkább a 20 fok alatti maximumok jellemzőek. Európa nyugati felén továbbra is napos, csapadékmentes idő van általában, igaz az Ibériai-félsziget felett örvénylő sekély ciklon változatlanul többfelé okoz Spanyolországban és Portugáliában zivatarokat. Nem csak ott, hanem a Kárpát-medencétől délre és keletre is sok a felhő, és elsősorban a balti államokban, Fehéroroszországban és Oroszországban többfelé esik az eső. Csütörtök estig hazánk fölé száraz, továbbra is hűvös léghullámok érkeznek.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:
—————————————————–
Szerdán a Dél-Dunántúlon csak lassan csökken a felhőzet, másutt túlnyomóan napos, csapadékmentes idő várható. A jobbára derült vagy gyengén felhős éjszakát követően csütörtökön a többórás napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, de ezekből a gomolyfelhőkből csak az északkeleti megyékben alakulhat ki néhol futó zápor. Szerdán délutánig az északnyugati szelet még nagy területen kísérik erős széllökések, majd estére már jelentősen mérséklődik a légmozgás. Csütörtökön ismét megélénkül, elsősorban az Észak-Dunántúlon és a főváros körül olykor meg is erősödik a továbbra is északnyugati irányból fújó szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 fok között alakul, mindössze délnyugaton lehet kissé enyhébb a hajnal. Az északi völgyekben és az Alföld hidegre érzékeny helyein gyenge fagy is lehet, talajmenti fagy pedig több helyen is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 16 és 20 fok között alakul.

kf \ bil \ bpt

MTI 2019. szeptember 18., szerda 15:39

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →