Előrejelzés az ország területén kedd estig

Szélkakas

Budapest, 2019. március 18., hétfő (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában
—————————
Anticiklon helyezkedik el az óceán felett, amely benyúlik az Ibériai-félsziget és Franciaország fölé, ezért ott sokat süt a nap, csapadék inkább csak a hegyekben, illetve északabbra, az anticiklon peremén fordul elő. A csúcshőmérséklet többnyire 12 és 20 fok között alakul, de Spanyolország déli és keleti részén ennél melegebb is előfordul. Ugyancsak magasnyomás nyúlik be Szibéria felől Oroszország fölé, ahonnan szintén elvétve jelentenek csapadékot, a hőmérséklet 5 fok alatt marad. Felhősebb az ég, éjszakánként sokfelé képződik köd, helyenként zúzmarával. Kontinensünk középső tájain mozgalmasabb az idő, amelynek egy markáns ciklon az oka. Ennek középpontja Svédország déli része felett van, melegfrontja Belorusszián át, hidegfrontja pedig Lengyelországon át az Alpokig húzódik. A frontok mentén és a ciklon középpontja térségében erősen felhős vagy borult az ég, és főként a Balti-tenger térségében és az Alpokban van nagyobb mennyiségű csapadék. Ennek halmazállapota többnyire eső, csak a legészakibb tájakon, illetve a hegyekben esik a hó. A legmagasabb nappali hőmérséklet északon 5 fok körül, délebbre 15 fok felett alakul, a Balkánon 20, 25 fok között változik. Kedd estig a Kárpát-medencén is átvonul a hidegfront, mögötte több fokkal hidegebb légtömeg áramlik.

Előrejelzés az ország területén kedd estig
——————————————
Éjszaka a Tiszántúlon is megnövekszik a felhőzet, egyre inkább keleten fordulhat elő csapadék. Hajnalban északon, északkeleten szakadozottabb lesz a felhőzet. Kedden a nap nagy részében erősen felhős lesz az ég, de időnként elvékonyodik, majd késő délutántól északnyugat, nyugat felől felszakadozik, estétől csökken a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 9 és 14 fok között alakul.

kf \ bil \ bdó

MTI 2019. március 18., hétfő 15:51

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →