Az utóbbi éveben nagy figyelmet kapott medvehagyma és a gyöngyvirág levelei nagyon hasonlóak, de a gyöngyvirág nem ehető növény! Az illata alapján azonban meg lehet őket különböztetni: a gyöngyvirágnak édes illata van, míg a medvehagyma illata a fokhagymához hasonlít, de sokkal kevésbé intenzív.
A medvehagyma sokoldalúan fogyasztható akár frissen salátákba, vagy zsíroskenyérhez, de pogácsába és számos főtt ételbe is használható ízesítésként.

Borítón: Orfű, 2019. március 20. Leszedett medvehagyma egy kosárban a Mecsekben, Orfű közelében 2019. március 20-án. MTI/Sóki Tamás
Kapcsolódó cikkünk: A NÉBIH figyelmeztet: saját fogyasztásra csak maximum 2 kilogramm medvehagyma szedhető>>
Ha teheted, támogass bennünket!
Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>