Előrejelzés az ország területén szombat estig

Napsütés a fűben

Budapest, 2019. március 22., péntek (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában
—————————
Izlandtól délre és a Kola-félsziget felett egy-egy ciklon örvénylik, azonban e két rendszer csak kontinensünk viszonylag kis részének időjárására van hatással. Írországban, Skóciában és a Kelet-európai-síkság nyugati vidékein vannak felhősebb területek, és arrafelé eső, zápor is előfordul, de érdemi csapadék ott sem esik. Havas eső, havazás csak a legészakabbi területek jellemzője, az is inkább csak éjszaka. Jelentősebb csapadék az elmúlt 24 órában csak Szicíliában és az olasz csizma legdélnyugatibb részein esett, köszönhetően egy Tunézia feletti sekély ciklonnak. Európa többi részének időjárását ugyanakkor továbbra is markáns anticiklon határozza meg, emiatt Portugáliától Csehországig és Angliától Görögországig alapvetően napos, csapadékmentes az idő, és ugyancsak sok a napsütés a Balti-tenger menti országokban. Igazán meleg azonban sehol sincs, a mediterrán térségben is ritka a 20 fokot meghaladó maximum hőmérséklet. Mindössze Albánia és Görögország nyugati partvidékein mérnek 23, 25 fokot a kora délutáni órákban. Szombat estig a Kárpát-medence időjárását az említett anticiklon alakítja, marad a napos, eseménytelen idő.

Előrejelzés az ország területén szombat estig
———————————————
Éjszakára az ország legnagyobb részén kiderül az ég, ugyanakkor néhol esetleg párássá válhat a levegő. Szombaton sok napsütés, gomolyfelhős idő várható, csapadék nem lesz. Az északias szél többnyire mérsékelt marad, de szombaton az Alföld délkeleti részein átmenetileg megélénkülhet a légmozgás.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +4 fok között alakul. Fagy elsősorban a Dunántúl délnyugati és déli részein, a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegységben várható. A nagyobb városokban és a hegyekben azonban kissé enyhébb is lehet az éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 17 és 21 fok között várható.

kf \ bil \ gkp

MTI 2019. március 22., péntek 16:24

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →