Holnap várható időjárás: napsütés, felhők és szél

Felhők

Budapest, 2019. március 26., kedd (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában
—————————

A Brit-szigetek fölötti középponttal elhelyezkedő anticiklon peremén többnyire száraz, egyre hidegebb levegő áramlik a kontinens déli, délkeleti tájai fölé. Nagy területen napos az idő, az átmenetileg megnövekvő felhőzetből elszórtan alakul ki kisebb eső, zápor, a hegyekben hózápor. Oroszország felett ciklon örvénylik, arrafelé ezért sok a felhő, többfelé fordul elő csapadék, többnyire hó esik, és a hőmérséklet csúcsértéke általában 1 és 6 fok között alakul. A Skandináv-félsziget térségében is hasonló értékeket mérnek. Dél, délnyugat felé haladva egyre magasabb a hőmérséklet, a Fekete-tenger vidékétől a mediterrán övezetig jobbára 18, 24 fokig melegszik fel délutánonként a levegő. A Kárpát-medence fölé szerda estig nagyrészt száraz levegő áramlik, ezért a szél mellett a napsütés lesz időjárásunk fő meghatározója.

Előrejelzés az ország területén szerda estig
——————————————–

Kedden gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, majd késő délutántól átmenetileg nagy területen kiderül az ég. Csapadék nem valószínű. Éjszaka északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, a Dunántúl északi felén vastagabb, másutt jobbára magasszintű felhőzet várható. Északon egy-egy futó zápor előfordulhat. Reggeltől északkelet, észak felől csökken a felhőzet, a napsütést helyenként erősebben megnövekvő gomolyfelhőzet zavarhatja, kis eséllyel a nyugati határvidéken jelentéktelen zápor is kialakulhat. Az északi, északnyugati szelet gyakran kísérik élénk vagy erős lökések, szerda estére mérséklődik jelentősen és tartósan a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5 fok között alakul, északnyugaton valószínű az enyhébb idő.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 8 és 14 fok között várható.

kf \ bBAB \ bzt

MTI 2019. március 26., kedd 13:42

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →