Holnap is a gomolyfelhők látványától lesz szép az ég

Gomolyfelhő

Budapest, 2019. március 28., csütörtök (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában
—————————

Kontinensünkön a nagytérségi szinoptikus helyzet szinte alig változik, anticiklon alakítja továbbra is Európa nyugati vidékeinek időjárását. Reggelente több helyütt párássá, ködössé válik a levegő, napközben kevés felhő, sok napsütés a jellemző. A magasnyomás peremén azonban szinte egymást követik a frontok, jelen esetben egy feloszló melegfront torpant meg, illetve szakad ketté az Alpok és a Kárpátok északi hegykoszorúja mentén. Ennek köszönhetően Lengyelország déli, illetve Ukrajna nyugati részein erősen felhős az ég, többfelé érkezik jelentés esőről, a magasabban fekvő vidékeken pedig havazásról. Az Jón-tenger felett sekély ciklon örvénylik, és okoz a térségben időnkénti felhősödést, szórványosan záporesőt. A hőmérséklet eloszlásában sem történt érdemi változás. Az Ibériai-félszigeten van a legmelegebb, ott 18 és 24 fok közt alakul a csúcshőmérséklet, kelet felé haladva fokozatos lehűlés tapasztalható, így szárazföldünk középső területein már csak 7, 13 fok közötti maximumokat mérnek. A leghidegebb a Skandináv-félsziget északi részén van. A Kárpát-medencét légköri front nem éri el péntek estig, így a fátyol-, és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható.

Előrejelzés az ország területén péntek estig
———————————————

Többnyire napos, gomolyfelhős idő várható, majd éjszakára kiderül az ég, helyenként pedig pára-, illetve ködfoltok is képződhetnek. Pénteken a gomolyok mellé fátyolfelhők is társulnak, és szűrik a napsütést. Számottevő csapadékra továbbra sem kell számítanunk, esetleg egy-egy jelentéktelen zápor lehet a csoportosuló gomolyfelhőkből. Az északias szél csütörtökön a Dunántúlon, pénteken a keleti vidékeken élénkülhet meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +5 fok között alakul, fagyra az erre kimondottan hajlamos helyeken, illetve az Alföld homokhátságain kell készülnünk.
A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 13 és 18 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb.

kf \ bBAB \ bzt

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →