Az időjárás holnap sem változik: napos idő várható

Időjárási helyzet Európában
—————————

Kontinensünk nagy részének időjárását anticiklon alakítja, amelynek középpontja az Alpok felett helyezkedik el, de hatása a Földközi-tenger nyugati medencéjétől Dániáig, illetve a La Manche-csatornától Ukrajnáig terjed. Hatására ebben a térségben sokat süt a nap, kevés a felhő. Többnyire száraz az idő, kevés csapadék a hegyekben, illetve Ausztria és Csehország környékén alakul ki. A legmagasabb nappali hőmérséklet délnyugat felől északkelet felé csökken, míg Portugáliában és Dél-Spanyolországban 22 fok is előfordul, addig Ukrajnában 5, 7 fokot mérnek. Csapadékosabb az idő Görögországban, ahol mediterrán ciklon örvénylik, és elszórtan alakulnak ki záporok, zivatarok. A felhősebb idő miatt itt hűvösebb van, mint a mediterrán térségben máshol, és a hevesebb zivatargócokban 20-40 mm csapadék is lehull. Ugyancsak változékony az idő Észak-Európában, ahol a magasnyomás északi peremén erős a nyugati, délnyugati áramlás, és egymást követik az időjárási frontok. Erősen felhős vagy borult az ég, és sokfelé esik az eső, a hegyekben, az északi és keleti tájakon havazik, de nappali fagyról csak elvétve érkezik jelentés. Többnyire 3 és 10 fok között alakul a csúcsérték, de Svédország középső részén néhol 14, 17 fok is előfordul. Szombat estig a Kárpát-medence időjárását a fentebb említett anticiklon határozza meg, sok napsütés, száraz idő várható.

Előrejelzés az ország területén szombat estig
———————————————

A változó mennyiségű és vastagságú fátyolfelhőzet mellett alapvetően napos idő várható. Csapadék nem lesz. Az északi, északkeleti szél többnyire mérsékelt marad, az Alföldön időnként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban -7 és +6 fok között alakul. A völgyekben, homokhátságokon lesz a leghidegebb, a tópartokon, magasabban fekvő helyeken a melegebb.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 16 és 20 fok között valószínű.

kf \ bBAB \ bpt

MTI 2019. március 29., péntek 15:49

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →