18 és 23 fok közötti napsütéses nap vár ránk holnap

Nap

Budapest, 2019. március 30., szombat (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában
—————————
Szárazföldünk nagy részét elkerülik az időjárási frontok, csupán Európa északi területén húzódik egy hosszan elnyúló frontrendszer. A front mentén felhős az idő, helyenként eső, záporeső, néhol pedig hózápor, havazás is előfordul. A Földközi-tenger keleti medencéjében ciklon örvénylik, emiatt ott eső, záporeső, sőt néhol zivatar is kialakul. Kontinensünk többi részének időjárását ezzel szemben anticiklon alakítja, amelynek hatására jobbára nyugodt, eseménytelen az idő. A sok napsütést legfeljebb kevés felhő zavarja, de főként a Kárpátok vonulatától északkeletre kicsivel több a felhő, ott éjszaka néhol párássá, ködössé válik a levegő. Szinte egész Európában az ilyenkor szokásosnál enyhébb az idő. Az északi területek kivételével általában 10-15 fok között, vagy afelett alakul a csúcshőmérséklet, de az Ibériai-félsziget délnyugati tájain néhol 23, 24 fok is előfordul. Bár az éjszakai órákban több helyen is fagypont alá hűl le a levegő, de napközben már csupán egy-két északi városban fordulnak elő mínuszok. A Kárpát-medencét vasárnap estig még száraz, enyhe levegő tölti ki.

Előrejelzés az ország területére vasárnap estig
———————————————–
Estére a kevés fátyolfelhő is elhagyja térségünket, így vasárnap már országszerte zavartalan napsütésben lesz részünk. Csapadék nem várható. Az északias szél napközben néhol megélénkül.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban általában -3 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 18 és 23 fok között valószínű.

kpg \ gry

MTI 2019. március 30., szombat 16:04

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →