Katonai emlékművet és utasforgalmi terminált adtak át Pápán

Átadták a pápai repülőtér új utasforgalmi terminálját

Pápa, 2019. április 2., kedd (MTI) – MiG 21-es katonai emlékművet és új utasforgalmi terminált adtak át Pápán kedden. 

Benkő Tibor honvédelmi miniszter az ünnepségen azt mondta, hogy mindkettő a béke melletti elhivatottságáról tesz bizonyságot. A 83-as út és a pápai Celli út találkozásánál lévő körforgalom közepén felállított emlékmű a város és a katonák közös munkájának jelképe – hangsúlyozta.
Benkő Tibor hangsúlyozta: a gép erőt sugároz, és emléket állít az életüket feláldozó hősöknek. 101. évfordulóját ünnepli a magyar önálló légierő – idézte fel, utalva arra, hogy az osztrák-magyar hadsereg repülőgépére először 1908-ban került fel magyar jelzés. MiG 21-esek negyven éven át szolgáltak Magyarországon. A most emlékműként felállított gépet 1971 és 1990 között használták, mintegy 1800 órát repült, csaknem háromezer alkalommal szállt fel – ismertette.
A miniszter szólt arról is, hogy jelentős fejlesztéseket hajtanak végre a honvédség légierejénél: öt szállítógépet vettek, még három vásárlását tervezik, és 36 helikoptert is beszereznek a közeljövőben.
A pápai repülőtér új, négyszáz embert befogadó utasforgalmi termináljának átadási ünnepségén Benkő Tibor azt mondta, hogy a létesítmény főként a béketeremtést vállaló katonákat szolgálja majd ki.

Átadták a pápai repülőtér új utasforgalmi terminálját
Pápa, 2019. április 2. A pápai repülőtér új, négyszáz ember befogadására alkalmas utasforgalmi terminálja az átadási ünnepség napján, 2019. április 2-án. MTI/Bodnár Boglárka

bje \ ppd \ gry

MTI 2019. április 2., kedd 18:52

Borítón: Pápa, 2019. április 2. A pápai repülőtér új, négyszáz ember befogadására alkalmas utasforgalmi terminálja az átadási ünnepség napján, 2019. április 2-án. MTI/Bodnár Boglárka

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →