Országos fazekas találkozót tartanak Naszályon

Agyagedény

Tatabánya, 2019. április 4., csütörtök (MTI) – A hétvégén az ország minden részéből érkezett, iparművészeti remekeket készítő fazekasok tartanak találkozót Naszályon – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A termékek zárt körű zsűrizése után szombaton délelőtt kirakodóvásár kezdődik, a gyermekeket anyagozás, korongozás várja. Délután egyenként szólítják a mestereket, akik a munkásságukra, stílusukra legjellemzőbb munkafolyamatot mutatják be az érdeklődőknek.
Vasárnap a megyei kereskedelmi és iparkamara védnökségével inasversenyt rendeznek. A tanulók két fordulóval a hátuk mögött a döntőben tatai szilkét formáznak. Mivel kiégetésre és festésre nincs lehetőség, a zsűri a nyers forma szépségét értékeli.
A rendezvény évtizedes története alatt készült díjnyertes tárgyakból a gyülekezeti házban rendeznek kiállítást. Ott látható továbbá a környék egyik ismert gyűjtőjének bélyeges tégla kollekciója.
A két nap alatt előadás hangzik el a tatai múzeum kerámia gyűjteményéről, az egykor 90 műhelyt számláló tatai fazekasság történetéről és a fekete kerámiákról.

bfi \ bsa \ brr

MTI 2019. április 4., csütörtök 11:30

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →