Záporok és zivatarok várhatóak holnap

Esőzés

Budapest, 2019. április 5., péntek (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában
—————————
Kontinensünk nagy részének időjárását ciklonok és a hozzájuk kapcsolódó frontok teszik változékonnyá. Az egyik hullámzó frontrendszer Dániától, Ausztrián keresztül egészen Tunéziáig húzódik. A front mentén sok a felhő, eső, zápor pedig többfelé is előfordul, sőt az Alpok magasabb helyein havazik is. Eközben Európa nyugati országaiban sem tétlenkedik az időjárás. A Nagy-Britanniánál örvénylő ciklon hatására ugyanis ott is felhős, csapadékos az idő. Szárazabb levegő elsősorban a Kelet-európai-síkság felett található, emiatt arrafelé sokat süt a nap, és számottevő csapadékról sem érkezik jelentés. Az Európát átszelő front előoldalán igen enyhe az idő, Németország nyugati tájain, és a Kárpát-medencében nem egy helyen 20 fok fölé melegszik fel a levegő, míg a front mögött általában csupán 5 és 10 fok között alakulnak a maximum-hőmérsékletek. Hazánk időjárását szombat estig egy hidegcsepp alakítja, emiatt nedvesebb és labilisabb levegő áramlik térségünk fölé.

Előrejelzés az ország területére szombat estig
———————————————-
Többnyire mindenütt erősen felhős vagy borult lesz az ég, és az északkeleti, keleti megyék kivételével több helyen is számíthatunk esőre, záporra, kis eséllyel zivatarra. Éjszaka azonban a Dunántúlon már szakadozni kezd a felhőzet, és ott egyre inkább csak záporos csapadék valószínű, míg másutt jobbára felhős és esős marad az idő. Szombaton a zárt felhőzet keleten is felszakad, és ezt követően a gomolyfelhő-képződés mellett ott is számíthatunk több-kevesebb napsütésre. A nap első felében a Tiszántúlon és az ország északi harmadában, majd egyre kevesebb helyen várható eső, zápor, néhol zivatar. A délkeleti, déli szél fokozatosan veszít erejéből, és holnap is csupán helyenként fordulhatnak elő erős lökések.
A legalacsonyabb éjszaka hőmérséklet többnyire 1 és 11 fok között alakul, a nyugati tájakon számíthatunk az alacsonyabb értékekre, ott néhol akár talajmenti fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 12 és 20 fok között valószínű, délen lesz enyhébb az idő.

kf \ bil \ bdó

MTI 2019. április 5., péntek 16:43

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →