Vasárnap is várható zápor, zivatar

Felhős ég

Budapest, 2019. április 6., szombat (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-
Kontinensünk északkeleti területei fölött anticiklon helyezkedik el. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően arrafelé általában kevés a felhő, sokat süt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A magasnyomás déli peremén azonban több a felhő, ott helyenként eső is előfordul. Ugyanakkor szárazföldünk többi részén többközéppontú ciklon alakítja az időjárást. Főként a ciklonhoz tartozó frontok mentén többnyire erősen felhős vagy borult az ég, és több helyen fordul elő eső, zápor, északon néhol havazik. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa északi tájain 0 és +5, a nyugati és a keleti vidékeken általában 6 és 18 fok között alakul. A legmelegebb Európa középső és délkeleti részén van, ahol a délutáni órákra 15 és 24 fok közé melegszik fel a levegő. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé egyre melegebb, váltakozó nedvességtartalmú léghullámok érkeznek, erősödik a nappali felmelegedés.

Előrejelzés az ország területére vasárnap estig:
————————————————

Szombaton legtovább északkeleten lesz zárt a felhőzet, ott csak este felé szakadozik fel, máshol gomolyfelhő-képződés várható. Eleinte az ország északkeleti felén eső, zápor, északon néhol zivatar valószínű, majd egyre kevesebb helyen lesz csapadék. Éjszaka többnyire gyengén felhős idő valószínű, de kezdetben északkeleten még több lesz a felhő, ott zápor is lehet, majd hajnalban nyugat felől fátyolfelhők érkeznek. Vasárnap a fátyol- és gomolyfelhők mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, délnyugaton helyenként zápor, zivatar kialakulhat. Reggelig többnyire mérsékelt marad a légmozgás, vasárnap megélénkül a déli, délkeleti szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10 fok között várható.
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 19 és 24 fok között valószínű.

gpp \ bzs \ sag

MTI 2019. április 6., szombat 16:32

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →