Átadták a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat felújított szakorvosi rendelőit

Átadták a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat felújított szakorvosi rendelőit

Budapest, 2019. április 11., csütörtök (MTI) – Átadták a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) kibővített és felújított szakorvosi rendelőit csütörtökön Budapesten.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki a NGYSZ Magyar Egyesület elnöke is, köszöntőjében azt mondta, a szolgálat harminc éve dolgozik azon, hogy a rászoruló és nehéz helyzetben lévő gyermekek kiszolgáltatottság helyett biztonságot, közömbösség helyett szeretetet kapjanak.
Nemes volt az a társadalom egészére kiterjedő összefogás – mondta -, amely országhatárokon átívelve, politikai és világnézeteket háttérbe szorítva lehetővé tette a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat létrejöttét és az azóta tartó sikeres működését.
Az Országgyűlés elnöke felidézte, hogy a segíteni akarás nem volt példátlan, hiszen a rendszerváltozás a jóra való törekvés ambícióit is felszabadította, karitatív szervezetek sokaságának létrejöttét lehetővé téve. A gyermekvédelmi helyzet pedig – nem kis részben az NGYSZ-nek is köszönhetően – harminc év óta rengeteget változott.
Jelezte, a szolgálat tavaly kétezer kezelést végzett el úgy, hogy közben a rendelők felújítása zajlott, önkéntes orvosaik 12 ezer gyermek szűrővizsgálatát végezték el az országban és a határokon túl, a mobil fogászati buszban ötezer gyereket láttak el.
Kövér László kiemelte a NGYSZ fóti lovasterápiás foglalkozásait, valamint a Teréz körúti rendelőben 2002 óta végzett fejlesztő foglalkozásokat autista, viselkedészavaros, értelmi és mozgásfejlődésben elmaradott gyermekek számára.
Mint mondta, az Országgyűlés elnökeként büszke arra, hogy a kormány az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) anyagi és szakmai támogatásával hozzájárult a rendelők felújításához. Jelezte, hogy a gyermekmentő szolgálat 2016-2018-ban 1,5 milliárd forint állami támogatást kapott, ennek egy részét fordították a mostani beruházásra.
Edvi Péter, a NGYSZ alapítványi elnöke elmondta, a tavaly kezdett átépítés eredményeképpen három új szakrendelőben – fül-orr-gégészeti/logopédiai/audiológiai, gyermekfogászati és gyermek-nőgyógyászati – fogadhatják a hátrányos helyzetű, rászoruló gyerekeket.
A budapesti Teréz körúti rendelők kialakításának, felújításának és felszerelésének teljes költsége csaknem 402 millió forint volt. A rendelők felújításához, valamint a mobil fogászati és nőgyógyászati kamion fejlesztéséhez az Emmin kívül a Magyar Nemzeti Bank és az OTP Bank is nyújtott anyagi támogatást.

Átadták a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat felújított szakorvosi rendelőit
Budapest, 2019. április 11. Hacki Tamás, fül-orr-gégész, füttyművész (j) a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kibővített és felújított szakorvosi rendelőjében az átadáson, a szolgálat Teréz körúti székhelyén 2019. április 11-én. A gyermekmentő szolgálat 2016-2018-ban 1,5 milliárd forint állami támogatást kapott, ennek egy részét fordították a mostani beruházásra. MTI/Mónus Márton

bed \ ppd \ bpt

MTI 2019. április 11., csütörtök 16:22

Borítón: Budapest, 2019. április 11. Fül- orr- gégészeti vizsgáló a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kibővített és felújított szakorvosi rendelőjében, a szolgálat Teréz körúti székhelyén 2019. április 11-én. A gyermekmentő szolgálat 2016-2018-ban 1,5 milliárd forint állami támogatást kapott, ennek egy részét fordították a mostani beruházásra. MTI/Mónus Márton

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →