Indul a Design Terminal tavaszi mentorprogramja

Start up

Budapest, 2019. április 10., szerda (MTI) – Többkörös kiválasztás végén 30 ország 174 pályázója közül hét magyar és három skandináv csapat részvételével indul a Design Terminál három hónapos tavaszi mentorprogramja – közölte az innovációs ügynökség szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a programban a startupok segítséget kapnak üzleti modelljük, termékük, szolgáltatásuk fejlesztéséhez. A nemzetközi mentorstábtól kapott felkészítés mellett, a résztvevők lehetőséget kapnak a Design Terminal nagyvállalati és ágazati partnereivel is együttműködések kialakítására.
A januárban meghirdetett mentorprogramra az Egyesült Államokból, Észtországból, Dániából, Svédországból és az Egyesült Királyságból, valamint Indiából és Kínából is jelentkeztek.
A közleményben felidézik, hogy a Design Terminál mentorprogramjában 2017 óta dolgozik együtt elsősorban társadalmi kihívásra innovatív megoldást kínáló, induló vállalkozásokkal.
A programba került csapatok környezeti, egészségügyi, oktatási és szervezetfejlesztési szolgáltatásokkal pályáztak.
Hangsúlyozzák, az idei mentorprogram egyik kiemelt célkitűzése a női, kismama és kisgyermekes anyuka vállalkozók támogatása. A csapatokban lévő női vállalkozók, kismamák és kisgyermekes anyukák, akik egyben startup alapítók is, plusz ösztöndíjban részesülnek. Ilyen a kortárs művészek posztereit és egyedi dekorációs termékeket értékesítő webshopot alapító Art Bridge és a természettudományt népszerűsítő Eduit.
A Design Terminal Magyarország vezető innovációs ügynöksége, küldetése az üzleti tehetséggondozás, a vállalkozói kultúra és az innovációs ökoszisztéma fejlesztése.
Az elmúlt évek mentoráltjai között szerepelt a kerekesszékesek közlekedését segítő Route4U, az energiatermelő utcaburkolatot fejlesztő Platio, és a sürgősségi betegellátást könnyítő GyermekSOS.

gpe \ gfp

MTI 2019. április 10., szerda 15:56

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →