Védd a régit: Felállította a 24 órás lakásmegújító rekordot a négygyermekes anyuka

Fóliás Juci

Nem mindennapi feladatra vállalkozott Zsámboki Judit: a négygyermekes anyuka 24 órás rekord keretében mutatta meg világnak, hogy a régi dolgokat nem kell lecserélni, ha már nem tetszenek, vagy meguntuk őket.

24 óra, 17 lelkes segítő, 3 lakás és Záhony-Budapest távolságot felölelő fóliamennyiség – így lehetne összegezni a „Szakadatlan bútorfóliázás” elnevezésű lakásmegújító rekordot.

Nappali fóliázás
Nappali fóliázás előtte
Nappali fóliázás
Nappali fóliázás utána

Zsámboki Judit úgy döntött, hogy nem fogadja el azt, amit a világ sugall: ha valami nem tetszik vagy nem pont úgy funkcionál, ahogy szeretnéd, akkor dobd el, és vegyél másikat. Rövid idő alatt ugyanis akár egy lakást is teljesen meg lehet újítani úgy, hogy új köntösbe öltöztetjük a berendezési tárgyakat. Csupán öntapadós fóliára, kreativitásra és némi ügyességre van szükség.

Fürdőszoba fóliázás
Fürdőszoba fóliázás előtte
Fürdőszoba fóliázás
Fürdőszoba fóliázás utána

„Sajnos nagyon jellemző manapság ez a felfogás, azt tapasztalom, hogy éppúgy a bennünket körülvevő tárgyakat, mint ahogy az emberi kapcsolatokat sem becsüljük meg igazán. Ezért akartam megmutatni, hogy kis odafigyeléssel, kreativitással nagyon sok mindet ki lehet hozni azokból a bútorokból, amelyek már nem tetszenek, vagy nem harmonizálnak egymással. Könnyedén összhangot teremthetünk otthonunkban, és ez nem csupán esztétikai kérdés, hiszen egy kellemes környezetben a hangulatunk is jobb, a gondolataink is tisztábbak. Három, egyenként kb. 50 négyzetméteres lakást újítottunk fel öntapadós fóliákkal; új külsőt kaptak a konyhák, a fürdőszobák, a csempék, falvédők és a bútorok. Rájuk sem lehet ismerni!” – meséli Zsámboki Judit, azaz Fóliás Juci.

A négygyermekes anyuka összetartó közösséget hozott létre, több mint 50.000-ren követik, és osztják meg egymással élményeiket, tapasztalataikat a bútorok és lakóterek megújítása kapcsán. Közülük került ki az a 17 fős csapat, amely a rekord megvalósításában Judit segítségére volt.

Konyhabútor
Konyhabútor fóliázás előtte
Konyhabútor
Konyhabútor fóliázás utána

„Hetek óta készültünk a rekordra, egy hónappal ezelőtt egy próbanapot is tartottunk, hogy valóban végig tudjuk-e dolgozni a 24 órát, és ennyi idő alatt mire jutunk. Miután az jól sikerült, már semmi sem állíthatott meg: többször felmértük a felújítandó lakásokat, kiszabtuk a felhasználandó öntapadós fóliák nagy részét, a leghosszabb tervezési folyamat azonban az volt, hogy kitaláljuk: hol milyen színű, milyen stílusú fóliát használjunk. Azért pedig külön izgultunk, hogy a hazánkban most debütáló csempehatású fóliák miként szerepelnek. A családom az első pillanattól szurkolt, még a gyerekek is rengeteget segítettek az előkészületekben. Mindenkit annyira hajtott az adrenalin, hogy csak néhány fő volt, aki pihent valamennyit, a legtöbben valóban megállás nélkül szépítették a lakásokat. Én 2 órán át figyeltem a lépésszámlálót, és ennyi idő alatt közel 10 kilométert tettem meg a három lakás között. Úgy gondolom, nagyon jól sikerült a rekord, ami a fantasztikus csapatom és a családom nélkül nem jöhetett volna létre” – teszi hozzá Fóliás Juci.

A csapat nem tétlenkedik sokáig, hamarosan egy új rekordot állítanak fel, melynek keretében több iskolát szeretnének megszépíteni.

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →