Bodrogi Gyula 85 éves

BODROGI Gyula

Magyarország nagypapája, gyerekkorunk “Süsüje”, Bodrogi Gyula ma ünnepli a 85. születésnapját. Süsü a nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb mesehőse volt, akinek hangját Bodrogi Gyula kölcsönözte. A Süsü, a sárkány c. televízióban vetített bábfilmen generációk nőttek fel, szinte nincs az országban olyan ember, aki ne tudná kívülről az “egyfejű” dalt.

De Gyula bácsit nem csak szinkronhangjáról ismerjük! Rengeteg magyar filmben és színházi előadásokban láthattuk őt az az elmúlt évtizedekben, melyekért méltán kapta meg sorra a több tucat művészeknek járó, legrangosabb díjakat, többek között különböző életmű díjakat és a Kossuth-díjat is.

Kevés ember képes annyi szeretetet adni Magyarországnak, mint az érces hangú Bodrogi Gyula, aki akár Süsü bőrébe bújt, akár “Linda” édesapjaként jelentkezett, de még a puszta jelenlétével is pozitív energiákat szabadít fel mindenütt maga körül. Bodrogi Gyulát tegnap többen is felköszöntötték a 85. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen. Isten éltesse a művész urat!

Budapest, 2019. április 16.
Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendezõ, érdemes és kiváló mûvész, a nemzet színésze a 85. születésnapja alkalmából a Nemzeti Színházban rendezett ünnepségen 2019. április 15-én.
MTI/Szigetváry Zsolt
Budapest, 2019. április 16.
Szacsvay László (b), Haumann Péter (b2) Almási Éva (j2), Cserhalmi György (j3) és Király Levente (j), a nemzet színészei Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendezõ, érdemes és kiváló mûvész, a nemzet színésze (b3) 85. születésnapja alkalmából a Nemzeti Színházban rendezett ünnepségen 2019. április 15-én.
MTI/Szigetváry Zsolt

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →