A mátraszentimrei Mátra Ásványház

A mátraszentimrei Mátra Ásványház

A mátraszentimrei Mátra Ásványházban a több, mint ezer kiállított ásvány között olyan darabokat is megtekinthetünk, amelyek a világ 10 legritkább ásványai közé tartoznak. Ilyen többek között a Jeremejevit és Benitoit. Az ásványházban egy ásványcsiszoló műhely életébe is bepillanthatunk, a gyerekek pedig kipróbálhatják az aranymosást. A Mátra Ásványház ásványgyűjtő túrákat is szervez, amin bárki részt vehet, akit az ásványok komolyabban is érdekelnek. Mi sem lehet alkalmasabb időpont egy ásványkeresésre, mint a tavaszi napsütés!

Mátraszentimre, 2019. április 17.
Jeremejevit látható a Mátra Ásványházban Mátraszentimrén 2019. április 17-én. A kõ a világ 10 legritkább ásványa közé tartozik. A múzeum vitrinjeiben közel 1600 ásványt és ásványtársulást, valamint 150 õsmaradványt láthatnak az érdeklõdõk.
MTI/Komka Péter
Mátraszentimre, 2019. április 17.
A Mátra Ásványház egyik kiállítóterme Mátraszentimrén 2019. április 17-én. A múzeum vitrinjeiben közel 1600 ásványt és ásványtársulást, valamint 150 õsmaradványt láthatnak az érdeklõdõk.
MTI/Komka Péter

Borítón: Mátraszentimre, 2019. április 17.
Benitoit (j) látható UV-fényben a Mátra Ásványházban Mátraszentimrén 2019. április 17-én. A kõ a világ 10 legritkább ásványa közé tartozik. A múzeum vitrinjeiben közel 1600 ásványt és ásványtársulást, valamint 150 õsmaradványt láthatnak az érdeklõdõk.
MTI/Komka Péter

A gazdagság receptje

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →

Vélemény, hozzászólás?