Húsvét Erdélyben: tojásfestés természetes festékanyaggal

Tojásfestés

A régi hagyományokat ma is őrzik Erdélyben. A húsvéti tojásokra növények lenyomata kerül, méghozzá egy harosnya és némi hagymahéj segítségével. Természetes festékanyag még a cékla, a hibiszkusz, az áfonya és még sorolhatnánk. Ezekkel az anyagokkal az ünnepek alatt is óvhatjuk a környezetünket!

Húsvéti tojások

Csíkjenõfalva, 2019. április 19.
Növények leveleivel tapasztott a fõtt tojások harisnyába kötözött fõtt tojások mielõtt megfestenék kifõzött hagymahéjjal az erdélyi Csíkjenõfalván 2019. április 19-én.
MTI/Veres Nándor

Tojásfestés
Csíkjenõfalva, 2019. április 19.
Kosza Jácinta leveleket tapaszt fõtt tojásra, mielõtt megfestené forró vízben kifõzött hagymahéjjal az erdélyi Csíkjenõfalván 2019. április 19-én.
MTI/Veres Nándor

Borítón: Csíkjenõfalva, 2019. április 19.
Kosza Jácinta hagymahéjjal festett tojásokkal az erdélyi Csíkjenõfalván 2019. április 19-én.
MTI/Veres Nándor

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →