Időjárás előrejelzés csütörtök estig

Zivatar

Budapest, 2019. április 24., szerda (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában
—————————

Nyugat-Európa felett többközéppontú ciklonrendszer található, emiatt kontinensünk nyugati részein nagyrészt felhős az ég, több helyen esik az eső, záporeső, helyenként zivatar is előfordul. A tartós eső miatt Spanyolország és Portugália egyes részein alig emelkedik 10 fok fölé a hőmérséklet. Ezzel egyidejűleg Skandináviától egészen a Fekete-tenger keleti medencéjéig egy nagykiterjedésű anticiklon húzódik, ennek hatására általában napos, száraz az idő, többnyire 15 és 22 fok között alakul a csúcsérték, azonban Oroszország és Norvégia északi tájain néhol mindössze 10 fok alatt marad a hőmérséklet napközben is. A Kárpát-medence térségébe a nyugat-európai ciklonrendszer előoldalán meleg, labilis, csütörtökön már valamivel szárazabb levegő érkezik.

Előrejelzés az ország területére csütörtök estig
————————————————

Szerdán gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Eleinte főként a Dunántúlon, este a középső országrészben, éjszaka már egyre inkább északkeleten alakulhat ki szórványosan zápor, helyenként zivatar. Csütörtökön a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Zápor, zivatar főleg a középső tájakon alakulhat ki néhol. A délies szél nagy területen megerősödik, az Alpokalján és a Kisalföldön olykor viharossá is fokozódhat.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 14 fok között alakul, de kisebb körzetekben 10 fok alá hűlhet a levegő.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 23 és 28 fok között várható.

kf \ bbsg \ bzt

MTI 2019. április 24., szerda 16:08

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →