Várható időjárás az országban szerda estig

Napfelkelte

udapest, 2019. április 30., kedd (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-
Magasnyomású zóna húzódik az Azori-szigetektől a Brit-szigeteken keresztül Észak-Európa térségéig, a területén jobbára felhő- és csapadékmentes az idő.
Észak-Európában helyenként több a felhő, de számottevő csapadék ott sem alakul ki. Közép-Európa, valamint a Balkán-félsziget fölött egy sekély ciklon, illetve egy okkludálódott frontrendszer (amikor a hidegfront utoléri a melegfrontot) okoz csapadékos időt. Csehországban, Németország és Lengyelország déli felén és a Kárpát-medencétől délre több helyen jelentős mennyiségű csapadékot mérnek.
A Kelet-európai-síkság északi felén hideg van, a csúcshőmérséklet nem éri el a 10 fokot, sőt helyenként fagypont körül alakul. Norvégiától a Fekete-tengerig lényegesen melegebbet, 20 fok körüli értékeket mérnek, de Közép-Európában a felhős, csapadékos időjárás miatt ennél hűvösebb az idő. Kontinensünk legmelegebb része továbbra is az Ibériai-félsziget, ahol a maximum helyenként eléri a 30 fokot.
A Kárpát-medence időjárását szerda estig a tőlünk keletre örvénylő sekély ciklon alakítja, áramlási rendszerében kedden nedves, szerdán viszont már száraz levegő érkezik fölénk.

Előrejelzés az ország területére szerda estig:
———————————————
Az esti és éjszakai órákban nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, és többfelé várható eső, zápor, a középső és a keleti országrészben elszórtan zivatarok is kialakulnak.
Hajnalra nyugaton már csökken a felhőzet, napközben pedig a keleti tájakon is kisüt a nap, megszűnik a csapadék. Ugyanakkor délután északkeleten elszórtan újabb záporok alakulhatnak ki.
Az északnyugati, északi szél kedden a Dunántúlon, szerdán pedig több helyen megerősödik, szerdán a Zemplénben és a Bodrogközben viharos széllökések is előfordulhatnak.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 17 és 22 fok között valószínű.

kf \ bil \ ppd

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →