Mesterséges fecskefészket szereltek fel egy újpesti általános iskolában

Mesterséges fecskefészket szereltek fel egy újpesti általán

A klímaváltozás számos következménnyel jár, melyek közül az egyik a fecskék számának súlyos csökkenése. A fecske sárból építi a fészkét, ami aszályos időkben sajnos nem lehetséges. Sokan emellett leverik a fecskék fészkeit, mondván, hogy a madarak odapiszkítanak a ház mellé. Pedig a fecske védett állat, ezért költési időszakban tilos leverni a fészkét!

Tanuljunk meg ehelyett együtt élni kis vendégeinkkel és ha tehetjük, szerezzünk be magunk is egy mesterséges fecskefészket! A madárpiszok ellen úgynevezett “fecskepelenka” a bevált módszer, az iskola falára felszerelt műfészekhez fecskepelenka is tartozik, ami nem engedi, hogy a madarak a nem kívánt helyekre piszkítsanak.

Mesterséges fecskefészket szereltek fel egy újpesti általán
Budapest, 2019. április 30.
Az Újpest Állat- és Természetvédelmi Egyesület önkéntese kerámiából készült mesterséges fecskefészket szerel fel egy újpesti általános iskola eresze alá 2019. április 30-án. A madármentõk így segítik az évrõl évre csökkenõ fecskék tavaszi fészekrakását.
MTI/Koszticsák Szilárd

Borítón: Budapest, 2019. április 30.
Az Újpest Állat- és Természetvédelmi Egyesület önkéntese kerámiából készült mesterséges fecskefészket mutat felszerelése elõtt egy újpesti általános iskolában 2019. április 30-án. A madármentõk így segítik az évrõl évre csökkenõ fecskék tavaszi fészekrakását.
MTI/Koszticsák Szilárd

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →