Az elektronikus demokráciáról tartanak konferenciát a közszolgálati egyetemen

Konferencia

Budapest, 2019. május 2., csütörtök (MTI) – A Közép- és Kelet-európai elektronikus demokráciáról és elektronikus kormányzásról tartanak kétnapos konferenciát a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) csütörtökön és pénteken.

A hatodik alkalommal megrendezendő “CEEEGOV days” egyik fő témája a kibervédelem lesz.
Az NKE közleményében azt írta, hogy a magyar elektronikus közigazgatás jelentős fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, a nemzetközi összehasonlítások szerint azonban még mindig nagy a lemaradása más államokhoz viszonyítva.
Az NKE által szervezett tudományos konferencián két nap alatt, 14 szakmai szekcióban negyvennél több prezentációt hallgathatnak meg az érdeklődők.
A magyarországi szakemberek mellett olyan neves külföldi előadók gondolatait is megismerhetik a résztvevők, mint például a többszörös “Best Paper Award”-díjas Alois Paulin, aki a kvantumköltségvetésről szól majd, vagy a szintén többszörös díjazott Catalin Vrabie, aki az okosvárosokkal kapcsolatos legújabb fejlesztésekről tart előadást. Emellett szó lesz a mobil elektronikus kormányzásról, a közösségi média állami szabályozásának lehetőségeiről és a digitális kompetenciák rendészeti alkalmazásáról.
A pénteki záróeseményen a legjobb elméleti, illetve gyakorlati tanulmányt díjazzák, és átadják a “közönségkedvenc” díjat is.

bkdi \ bvz \ bpt

MTI 2019. május 2., csütörtök 4:09

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →