Időjárás előrejelzés az ország területére péntek estig

Eső

Budapest, 2019. május 2., csütörtök (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában
—————————
Kontinensünk időjárása ezekben a napokban mozgalmasan alakul. Ugyanis a Brit-szigetek térségében és attól kissé nyugatra többközéppontú ciklon található, és ugyancsak egy-egy alacsonynyomású képződmény örvénylik Finnország valamint Ukrajna feletti középponttal. Emiatt azokból az országokból sokfelé jelentenek esőt, záport, illetve zivatart. Európa középső és déli területein azonban nyugodtabb az időjárás, nagy területen napos, csapadékmentes az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 15 és 22 fok között alakul, de Spanyolország déli felén 27, 32 fok is előfordul. Péntek estig a Kárpát-medence időjárását előbb az említett nyugodtabb légtömeg alakítja, majd hidegfront vonul át.

Előrejelzés az ország területére péntek estig
———————————————
Csütörtökön a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésben bízhatunk, emellett nagyjából a Tata-Szeged vonaltól keletre késő estig helyenként záporeső, esetleg egy-egy zivatar is előfordulhat. Péntek reggeltől nyugat felől mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, némi napsütés reggel elsősorban a Tiszántúlon, délután pedig főként a Dunántúlon lehet. Nyugat, északnyugat felől egyre több helyen lehet zápor, elszórtan zivatar. Csütörtökön a nyugati, pénteken a délnyugati szelet nagy területen erős, pénteken a Nyírségben viharos széllökések is kísérik, majd péntek estére mindenütt jelentősen mérséklődik a légmozgás.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 16 és 23 fok között valószínű, a Tiszántúlon lesz a melegebb.

kf \ bil \ gkp

MTI 2019. május 2., csütörtök 15:42

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →