Gigacuki matakókölyök a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Újszülött matakókölyköt mutattak be a Fõvárosi Állat-

Tavasz van, ezért Hógolyónak nem nevezhető. A sárgadinnye szezonhoz pedig még korán van. Ha úgy tartja kedve, összegömbölyödik mint a süni, de Sün Balázsnak nem elég tüskés…

Még csak találgatják a nevét annak a négy hete született matakókölyöknek, aki amikor felfedezőútra indul, egyenesen “begolyózik”. Merthogy a háromöves tatu képes golyónak álcázni magát. A páncélját még a spártaiak is megirigyelnék, hiszen a matakók már kölyök korukban is ezzel a remek páncéllal rendelkeznek, ami kiváló óvóhelyet jelent a számukra. A gyámoltalan, esetlen kis állat a “pánikgomb megnyomásával” bármikor képes labdává változni, hogy megtévessze ellenségeit.

Vajon mit szólnának hozzá a gazdák, ha véletlenül egy sárgadinnye földre gurulna?!

Újszülött matakókölyköt mutattak be a Fõvárosi Állat- és Növénykertben
Budapest, 2019. május 3.
Jobbról a négy hete született matakókölyök (háromöves tatu) anyjával a Fõvárosi Állat- és Növénykert Pálmaházában 2019. május 3-án. A mostani újszülött matakókölyök nõstény, neve egyelõre még nincs. A matakók különlegessége a többi tatufaj között, hogy teljesen, szinte egy szabályos golyóvá össze tudnak gömbölyödni.
MTI/Kovács Attila

A tündéri képek mellett íme egy videó a kis matakóról, aki esetlenül próbálgatja a páncéljában rejlő lehetőségeket:

Borítón: Budapest, 2019. május 3.
Négy hete született matakókölyök (háromöves tatu) a Fõvárosi Állat- és Növénykert Pálmaházában 2019. május 3-án. A mostani újszülött matakókölyök nõstény, neve egyelõre még nincs. A matakók különlegessége a többi tatufaj között, hogy teljesen, szinte egy szabályos golyóvá össze tudnak gömbölyödni.
MTI/Kovács Attila

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →