Hét koncertet kínálnak a Zenés Állatkerti Esték

Hegedűs

Budapest, 2019. május 8., szerda (MTI) – Idén hét koncert várja a közönséget a Zenés Állatkerti Esték sorozatban július 3. és augusztus 14. között szerdánként a Fővárosi Állat- és Növénykertben, Budapesten.

Az esteken fellép Miklósa Erika Fekete-Kovács Kornéllal és a Modern Art Orchestrával, a Kozma Orsi Quartet Kern András színművésszel, a Budapest Klezmer Band és Polnauer Flóra, Szőke Nikoletta és Gájer Bálint, Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra, a Malek Andi Soulistic és Karácsony János James, valamint a Karosi Júlia Quartet és az RTQ vonósnégyes.
Az elmúlt 17 évben 127 előadás szórakoztatta a közönséget, s az idén 18. évadába lépő sorozatban újabb hét koncertet rendeznek – mondta el Persányi Miklós, az állatkert főigazgatója a programokat ismertető szerdai sajtótájékoztatón Budapesten.
A zenés programok több mint másfél évszázados múltra tekintenek vissza a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az 1910-es években az Állatkertnek saját szimfonikus zenekara is volt, a következő évtizedben pedig a Magyar Rádió az első koncertet az Állatkertből sugározta, ahogyan azt az LGT is megénekelte a Rádió című slágerben – emlékeztetett a főigazgató.
A Másképp című koncerten július 3-án átiratok, duettek és különlegességek szólalnak meg Rossinitől Gershwinig, Bernsteintől Cole Porterig Miklósa Erika, Fekete-Kovács Kornél és a Modern Art Orchestra előadásában. Woody és a Swing címmel ad koncertet a Kozma Orsi Quartet, vendégművészként Kern András lép színpadra. A Budapest Klezmer Band Liedele in Jiddis! estjének vendége Polnauer Flóra, Magyarország első női kántora lesz. Szőke Nikoletta és Gájer Bálint koncertjén Bernstein-dalok hangoznak el, Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra többek között a népszerű Karády-, Jávor-, Kabos-, Latabár-filmek zenéit eleveníti fel, a Malek Andi Soulistic Álomkoncert című estjének vendégművészeként Karácsony János James lép fel.
A Zenés Állatkerti Esték augusztus 14-én zárulnak a Karosi Júlia Quartet és a Bujtor Balázs vezette RTQ vonósnégyes Egy csipetnyi Broadway című koncertjével, amelyen George Gershwin dalai új, modern hangzásban szólalnak meg.

bse \ pmg

MTI 2019. május 8., szerda 14:32

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →