Időjárás előrejelzés péntek estig

Felhők

Budapest, 2019. május 9., csütörtök (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában
—————————

Az Északi-tenger térségében örvénylő ciklon hatására nedvesebb levegő áramlik kontinensünk középső tájai fölé. A ciklon frontjai mentén erősen felhős az ég, és többfelé is elered az eső. Európa keleti részén, a Kola-félszigettől egészen a Fekete-tengerig még továbbra is egy hosszan elnyúló hullámzó frontrendszer helyezkedik el. Arrafelé több helyen is előfordul zápor, helyenként zivatar is kialakul. A változékony idő hatására Európa nagy részén az ilyenkor szokásosnál alacsonyabbak a hőmérsékletek. A maximum-hőmérséklet általában 10 és 20 fok között alakul, de az északi tájakon, illetve az említett frontok mentén a felhősebb és csapadékosabb idő hatására csupán 10, 12 fok körüli, vagy az alatti csúcsértékek jellemzőek. 20 fok fölé inkább csak a Földközi-tenger térségében melegszik fel a levegő. A Kárpát-medence térségét a front fokozatosan elhagyja, mögötte pedig már alacsonyabb nedvességtartalmú levegő áramlik fölénk.

Előrejelzés az ország területére péntek estig
———————————————

Kezdetben túlnyomóan borult idő várható, sokfelé esővel, de északnyugat felől lassanként szakadozik a felhőzet. Pénteken keleten is csökken a felhőzet, eláll az eső. A napsütés mellett napközben gomolyfelhők képződnek, szórványosan előfordulhat zápor, néhol zivatar. Ma a déli, délnyugati szél időnként megélénkül, majd holnap az északnyugatira, nyugatira forduló szelet helyenként már erős lökések kísérik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 17 és 22 fok között valószínű, a Dél-Dunántúlon lesz a legenyhébb az idő.

kf \ bkdi \ gkp

MTI 2019. május 9., csütörtök 16:26

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →