Állatvilág – Vadgerle, Seregély, Nyaktekercs

Állatvilág - Seregély

Bolygónk számtalan állatfajnak ad otthont, melyek között még ma is akadnak olyanok, amelyek eddig ismeretlenek voltak a tudomány számára. Az alábbi képen látható madarak nem sorolható ezek közé, sőt! A gerle, a seregély és a harkály mindannyiunk számára ismerősen cseng, de a Nyaktekercsről például biztosan sokan nem hallottak még…

Állatvilág - Nyaktekercs
Pomáz, 2019. május 10.
Nyaktekercs (Jynx torquilla) pihen egy faágon Pomáz közelében 2019. május 7-én. A harkályfélék közé tartozó madár kéregmintás tollazattal rendelkezik, sokszor még pár méterrõl is nehéz észrevenni. Ha veszélyben érzi magát, fejtollait felborzolja, és nyakát kígyószerûen tekergeti.
MTI/Kovács Attila
Állatvilág - Vadgerle
Pomáz, 2019. május 10.
Vadgerle (Streptopelia turtur) repül az esõben egy Pomáz közeli erdõben 2019. május 6-án. A legkisebb hazai galambfélét a közeli rokon balkáni gerlével együtt vadgalambnak is nevezik.
MTI/Kovács Attila

Borítón: Pomáz, 2019. május 10.
Seregély (Sturnus vulgaris) tárja szét szárnyát egy faágon Pomáz közelében 2019. május 7-én. Hazánk egyik leggyakoribb fészkelõ madara jellemzõen nagy csapatokba verõdik, amely a mezõgazdaság számára káros gerinctelen állatok nagyfokú irtásával képes segíteni a gazdákat, ugyanakkor maga is kártevõ lehet a földeken, mivel megdézsmálja a gyümölcsösöket és a gabonaféléket.
MTI/Kovács Attila

Írni bárki tud

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →

Vélemény, hozzászólás?