Továbbra is záporok, zivatarok és szél is várható

Lámpa

Budapest, 2019. május 11., szombat (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában
—————————
Franciaország, a Skandináv-félsziget, valamint a Kelet-Európai-síkság fölött egy-egy ciklon örvénylik. Hatásukra a felsorolt tájakon erősen felhős vagy borult az ég, és főként a frontok mentén több helyen esik az eső, zápor. Szárazföldünk több részén anticiklonális hatások érvényesülnek, változóan felhős az ég, több órára kisüt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi, északnyugati vidékén többnyire 4, 10, középen és nyugaton általában 12 és 22 fok között változik. A legmelegebb a Pireneusi-félsziget déli részén és az Ural előterében van, ahol a délutáni órákra 25, 30 fok közé melegszik fel a levegő, sőt néhol 31, 32 fokot is mérnek. A nyugat felől vonuló frontálzóna, majd a mediterrán térségben kialakuló ciklon vasárnap estig eléri a Kárpát-medence nyugati tájait is, emiatt ott többfelé lesz eső, zápor, és több fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Előrejelzés az ország területére vasárnap estig
———————————————–
Nyugat felől megnövekszik a felhőzet, a Dunántúlon és a középső országrészben éjszaka többfelé várható zápor, helyenként zivatar, ugyanakkor keleten változóan felhős lesz az ég. Vasárnap a Dunántúlon folytatódik az erősen felhős vagy borult idő többfelé esővel, záporral, délután, este délnyugaton néhol zivatarral. Másutt változóan felhős lesz az ég, és főként a Duna-Tisza közén fordulhat elő helyenként zápor, északkeleten, keleten csapadék nem valószínű. Eleinte a délnyugati szél időnként megélénkül, majd éjszaka nyugaton északnyugatira fordul. Vasárnap a Dunántúlon az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon viharossá fokozódik, keleten megélénkül az északkeleti szél. Zivatarok környezetében szombaton és vasárnap is lehetnek viharos széllökések.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap nyugaton 14, keleten 24 fok körül alakul.

kf \ bil \ gry

MTI 2019. május 11., szombat 16:51

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →