Időjárás jelentés hétfő estig

Autó szélvédő

Budapest, 2019. május 12., vasárnap (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-

A Brit-szigetektől Franciaországon át egészen a Pireneusi-félszigetig, valamint a Kelet-európai-síkság nagy részén anticiklon alakítja az időjárást. A felsorolt tájakon általában kevés a felhő, napos az idő, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor Közép-Európa fölött hullámzó frontálzóna helyezkedik el, amely mentén erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé fordul elő eső, zápor, néhol zivatar is kialakul. Szintén ciklon okoz felhős, csapadékos időt a Skandináv-félsziget és a Kaszpi-tenger térségében. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa északi, északnyugati vidékén többnyire 4, 14, középen és nyugaton általában 15 és 22, míg délen jobbára 23, 27 fok között változik. A legmelegebb továbbra is a Pireneusi-félsziget déli részén és az Ural előterében van, ahol a délutáni órákra 29, 34 fok közé melegszik fel a levegő. Hétfő estig a Kárpát-medence fölött hullámzó frontálzóna helyezkedik el, amely csak nagyon lassan változtatja helyzetét.

Előrejelzés az ország területére hétfő estig:
———————————————

Reggelig a Dunántúlon erősen felhős vagy borult idő lesz, többfelé alakul ki eső, zápor, a Dunántúl keleti részén, illetve Nógrád megyében és éjszaka délen néhol zivatar is lehet, másutt változóan felhős lesz az ég, főként a Duna-Tisza közén fordulhat elő helyenként zápor, északkeleten, keleten kicsi a csapadék esélye. Hétfőn a Dunántúlon és délen erősen felhős lesz az ég, északkeleten szakadozottabb lesz a felhőzet, többfelé várható eső, zápor, délkeleten néhol zivatar, az ország északkeleti harmadán estefelé lehet csapadék. A Dunántúlon az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon viharossá fokozódik, keleten megélénkül, hétfőn megerősödik, néhol viharossá fokozódik az északkeleti szél. Zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn nyugaton 9, keleten 24 fok körül valószínű.

bri \ bzs \ bdó

MTI 2019. május 12., vasárnap 16:00

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →