Nagyszabású színpadtechnikai kiállítás nyílt Budapesten

Mixer

Budapest, 2019. május 15., szerda (MTI) – Nagyszabású színpadtechnikai kiállítás nyílt szerdán Budapesten: a Magyar Színháztechnikai Szövetség Sceni-Tech 2019 elnevezésű rendezvényén 26 színpadgépészeti, színpadvilágítási, hangtechnikai és vizuáltechnikai szakcég mutatja be a színházakban folyó művészi és műszaki munkát segítő legújabb termékeit a budapesti Tüskecsarnokban.

Az idén 15 éves szövetség kétnapos rendezvénye a kelet-közép-európai régió legnagyobb szakmai seregszemléje, amelyre Ausztriából, Szlovákiából, Németországból, Olaszországból és Romániából is érkeznek szakértők, hogy megosszák tudásukat a magyar szakemberekkel – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
A közlemény szerint a szerdai megnyitón Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója arról beszélt, hogy a színpadtechnikusok, hangosítók, világosítók és a rendelkezésükre álló technikai eszközök ugyanúgy részesei egy sikeres előadásnak, munkájuk látványos eredménye sokat tesz hozzá a nézőkre gyakorolt hatáshoz.
Fülöp Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkárságának főtanácsadója, a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója elmondta, hogy a tárca hamarosan olyan pályázatot ír ki a hazai teátrumok számára, amelynek segítségével kifejezetten hang-, fény- és színpadtechnikai támogatásra lehet pályázni.
Lakatos Gergely, a Magyar Színháztechnikai Szövetség elnöke pedig azt hangsúlyozta, hogy mennyire fontos a színházakban dolgozók, valamint a színrevitel során alkalmazott eszközök fejlesztőinek, gyártóinak, forgalmazóinak személyes találkozása, a párbeszéd lehetőségének megteremtése.
A kiállítással egy időben a színházi műszaki vezetők éves találkozója és egy technikai újdonságokat bemutató konferencia is zajlik majd, amelyen a megvalósult beruházásokkal összefüggő tapasztalatcserére és tudásmegosztásra helyezik a hangsúlyt az előadók. A konferencia témája, hogy hogyan állíthatók hatékonyan a legújabb audiovizuális fejlesztések, a színpadon alkalmazható új hang-, fény- és gépészeti technológiák a művészi alkotómunka szolgálatába.

psc \ bsa

MTI 2019. május 15., szerda 19:00

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →