Előrejelzés az ország területére péntek estig

Búza

Budapest, 2019. május 16., csütörtök (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-
A Skandináv-félsziget felett anticiklon található, arrafelé általában nyugodt, napos, csapadékmentes az idő. Ezzel szemben Közép-Európa időjárását ciklonális hatások alakítják, többnyire erősen felhős vagy borult az ég, több helyen esik az eső, záporeső, a Földközi-tenger környezetében néhol zivatar is előfordul. A tartósan csapadékos tájakon a hőmérséklet napközben is 10 fok alatt marad. Az Ibériai-félszigeten viszont igazi nyárias idő uralkodik, délutánra nagy területen emelkedik 30 fok fölé a hőmérséklet, néhol 35, 36 fok is előfordul. A Kárpát-medence időjárását befolyásoló sekély ciklon és frontjai fokozatosan gyengülnek és elhagyják térségünket, pénteken már valamivel szárazabb, kissé melegebb léghullámok érkeznek fölénk.

Előrejelzés az ország területére péntek estig:
———————————————-
Csütörtökön a Dunántúlon erősen felhős vagy borult marad az ég, ettől keletebbre szakadozottabbá válhat a felhőzet. Éjszaka a Dunántúlon is szakadozik a felhőzet. Pénteken a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett sok gomolyfelhő képződik, amelyek estére többnyire feloszlanak. Kezdetben az északkeleti megyékben, éjszaka és pénteken főként keleten másutt is kialakulhat futó zápor. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, élénk széllökések csak pénteken Sopron térségében lehetnek.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 17 és 24 fok között alakul, nyugaton lesz a hűvösebb, északkeleten pedig a legmelegebb.

kf \ bil \ bzt

MTI 2019. május 16., csütörtök 16:00

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →