Kína csökkentette amerikai állampapír-portfólióját márciusban

Dollár

Budapest, 2019. május 16., csütörtök (MTI) – Kína csökkentette amerikai állampapír-portfólióját márciusban, miután az előző három hónapban növelte azt.

Az amerikai pénzügyminisztérium honlapján szereplő adatok szerint Kína márciusban 1120,5 milliárd dollárnyi amerikai állami adósságpapírral rendelkezett, ami 10,4 milliárd dollárral kevesebb a februárinál.
Kína már hosszabb ideje az Egyesült Államok legnagyobb hitelezője.
A lista második helyén szereplő Japán befektetései februárhoz képest nőttek, 5,7 milliárd dollárral, 1078,1 milliárd dollárra.
Az amerikai állampapírok harmadik legnagyobb tulajdonosa Nagy-Britannia volt 317,1 milliárd dollárral, amelyet Brazília (311,7 milliárd dollár), majd Írország (277,6 milliárd dollár) követett.
A tíz legnagyobb tulajdonos között van továbbá Luxemburg, Svájc, a Kajmán-szigetek, Hongkong és Belgium.
A pénzügyminisztérium kimutatása szerint márciusban külföldi tulajdonban lévő összes amerikai államkötvény értéke 6473,3 milliárd dollár volt. Ez 88,2 milliárd dollárral több, mint februárban és csaknem 250 milliárd dollárral haladja meg az egy évvel korábbi szintet.

gscs \ gfp

MTI 2019. május 16., csütörtök 11:09

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →