London felülvizsgálja a Huawei részvételét a brit 5G hálózat fejlesztésében

5G Internet

London, 2019. május 16., csütörtök (MTI) – A brit kormány felülvizsgálja a Huawei kínai távközlési óriáscég szerepvállalását a brit 5G távközlési hálózat kiépítésében – közölte csütörtökön a Downing Street.

Theresa May miniszterelnök hivatalának szóvivője szokásos napi tájékoztatóján, a Huawei részvételét firtató újságírói kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: a kormány vizsgálatot indított annak meghatározására, hogy mi legyen a brit 5G hálózat fejlesztésének megfelelő szakpolitikai iránya.
A szóvivő részletek nélkül hozzátette: a kormány bejelentést tesz az ügyben, “amint erre készen áll”.
A múlt hónap végén belpolitikai botrányt okozott Nagy-Britanniában, hogy kiszivárgott a kormány nemzetbiztonsági tanácsának döntése, amely szerint a Huawei a brit 5G hálózat “nem központi” infrastrukturális elemeinek beszállítójaként “korlátozott” szerephez juthat a fejlesztésben.
May május 1-jén menesztette Gavin Williamsont a védelmi miniszteri tisztségből, miután a vizsgálat Williamsont találta felelősnek a kiszivárogtatásért.

gke \ egr \ gtr

MTI 2019. május 16., csütörtök 12:51

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →