Szombaton több napsütésre számíthatunk

Napfelkelte

Budapest, 2019. május 17., péntek (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-

Kontinensünk északi, északkeleti részén magasnyomású képződmény az uralkodó, arrafelé többnyire derült, napos, csapadékmentes idő jellemző. Közép- és Dél-Európa időjárását ugyanakkor egy nagykiterjedésű ciklonális mező alakítja, hatására nagy területen erősen felhős az ég, és több helyről jelentenek esőt, záporesőt. Kelet-Európában heves zivatarok is kialakulnak, Ukrajna északi részén tornádót is megfigyeltek. A csúcshőmérséklet a szárazföld nagyobb részén többnyire 12 és 20 fok között alakul, de a tartósan csapadékos tájakon, valamint a Skandináv-félsziget északi partvidékén 10 fok alatt marad. Ezzel szemben Kelet-Ukrajnában, valamint az Ibériai-félszigeten nagy területen 25 fok fölé melegszik fel a levegő, sőt, helyenként a 30 fokot is eléri a hőmérséklet. A ciklonális mező keleti oldalán erőteljes délies áramlás van kialakulóban, amellyel szombat estig több fokkal melegebb, váltakozó nedvességtartamú légtömegek áramlanak a Kárpát-medencébe.

Előrejelzés az ország területére szombat estig:
———————————————–

Változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett pénteken kevesebb, szombaton több napsütésre számíthatunk, majd szombaton késő délutántól dél, délnyugat felől erőteljes felhősödés kezdődik. Pénteken csupán keleten lehet néhol futó zápor. Szombaton napközben a gomolyfelhő-képződésből helyenként fordul elő záporeső, az északkeleti tájakon egy-egy zivatar is, majd a késő délutáni, esti óráktól dél, délnyugat felől egyre nagyobb számban alakulhat ki zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél többnyire mérsékelt marad, de Sopron térségében élénk, zivatarok környezetében pedig főként északkeleten viharos lökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 12 fok között alakul, keleten az enyhébb értékekkel.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 21 és 26 fok között valószínű.

kf \ bBAB \ bpt

MTI 2019. május 17., péntek 13:49

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →