Holnap is marad a meleg, napsütéses idő

Lufik

Budapest, 2019. május 25., szombat (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-

Nyugat-, Délnyugat-Európa fölött anticiklon helyezkedik el, emiatt a Pireneusi-félsziget nyugati és középső része fölött kevés a felhő, napos az idő, csapadékról nem érkezik jelentés. Szintén anticiklon alakítja az Ural előterének az időjárását, arrafelé változóan felhős az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Ugyanakkor a Földközi-tenger nyugati medencéje fölött több a felhő, és ott néhol eső is kialakul. Ciklon, illetve ciklonális mező határozza meg a Skandináv-félsziget és a Kelet-európai-síkság időjárását, hatásukra változóan vagy erősen felhős az ég, és eső, zápor, délen néhol zivatar is előfordul. Kontinensünk délkeleti részén eseménytelen, többnyire napos az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Fekete-tenger környezetében és a Pireneusi-félsziget déli tájain 25 és 28 fok között változik, sőt Dél-Spanyolországban 31, 33 fokot is mérnek. Szárazföldünk északi területén 6 és 15 fok a jellemző csúcshőmérséklet. Kontinensünk nyugati és középső vidékén a délutáni órákra általában 18 és 26 fok közé melegszik fel a levegő. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé kissé melegebb, váltakozó nedvességtartalmú léghullámok érkeznek, tovább erősödik a nappali felmelegedés.

Előrejelzés az ország területére vasárnap estig:
————————————————

Szombaton és vasárnap is a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk. Szombaton keleten szórványosan, a nyugati határvidéken egy-egy, vasárnap főként északon néhol zápor, zivatar kialakulhat. Szombaton a középső országrészben északnyugati, vasárnap a Kisalföldön a déli szél helyenként megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás. Zivatar környezetében szélerősödés előfordulhat.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 23 és 27 fok között alakul.

bti \ bzs \ sag

MTI 2019. május 25., szombat 16:29

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →